Banner
KLASSIEK TENOR

Actuele concerten

    CD- opname "Suite Vézelienne" door solistenensemble Brigitte van Hagen, Leonie van Rheden, Bert van de Wetering en Dolf Drabbels.
     

    21 en 22 oktober 2010, CD- opname "Suite Vézelienne" door solistenensemble Brigitte van Hagen, Leonie van Rheden, Bert van de Wetering en Dolf Drabbels. 

    Achtergrondinformatie:

    Van 2005 tot 2009 heeft fotograaf/schrijver Leo Divendal gewerkt aan een omvangrijk project in de winter van het Bourgondische stadje Vézelay, bekend om haar Romaanse basiliek en als startplaats voor de pelgrimage naar Santiago de Compostella. De verschillende elementen van dit project worden voor het eerst tezamen uitgevoerd in een avondvullend programma: fotografie, een korte film (La Marelle), een roman (Eenwinters hart), poëzie en muziek (Suite Vézelienne). In het eerste deel van het programma worden fragmenten voorgelezen uit Divendals roman en gedichten. Ook wordt de korte film La Marelle vertoond, regie Leo Divendal. In het tweede gedeelte wordt de Suite Vézelienne uitgevoerd, gecomponeerd door Cees Thissen en uitgevoerd door: Brigitte van Hagen, sopraan, Leonie van Rheden, mezzo-sopraan, Dolf Drabbels, tenor en Bert van de Wetering, bas. Componist Cees Thissen schreef de muziek op deze poëzie voor twee vrouwen- en twee mannenstemmen. Hij blijft dicht op de huid van de taal en weet stemming en intentie dicht bij elkaar te brengen in verleidelijke elkaar zoekende en zich van elkaar verwijderende bewegingen.